Lyselva.no

Lysbotnvassdraget Fiskeforvaltning

Adkomst

For å komme til vassdraget kan man enten kjøre opp ved veikrysset i Landøy, eller man kan gå fra vassdragets utløp i Lysbotn.

 

Terrenget er for det meste bjørkeskog med en del myrområder. Det er laget tråkk og stier rundt hele vassdraget. Det er liten til moderat stigning i terrenget.

Bildegalleri

Laksefangst i Lyselva

Laksefisker i Lyselva

Laksefisker i Lyselva

Laksen spretter ved Øverneset

Sjøvatnet

Sjøvatnet

Stryk i Lyselva

Lysvatnet

Elveutløpet

Stemningsbilde fra Valledammen

 

Innlevering av fangstrapport

Lagt inn av Paul Konradsen

 

Fiskesesongen 2010 er over og vi minner om at fangstrapport leveres på www.inatur.no.

Statsforvalteren setter strenge krav til korrekt fangstrapportering, og det er derfor viktig at du leverer din fangstrapport selv om du ikke har fått noe fisk.

 

Har du kjøpt fiskekort for andre enn deg selv og benyttet din e-postadresse, vil det være du som får e-post når vi sender ut påminnelse om innlevering av fangstrapport. Inatur har lagt om rutinene i forhold til i fjor, og det er nå kun nødvendig å skrive inn fiskekortnummeret. Tidligere måtta man i tillegg skrive inn e-postadressen som var benyttet, men det er altså ikke lenger nødvendig.

 

Vi håper du har hatt en fin opplevelse i vårt vassdrag i sommer, og ønsker deg velkommen tilbake i 2011.

 

 

Lysbotnvassdraget ligger på Nord- Senja og er et lakseførende vassdrag som består av Sjøvatnet, Lyselva, Lysvatnet, Heggevatnet og Tømmervatnet / Litjevatnet. Fra Lysbotn kan man fiske på Øverneset eller i Sjøvatnet. Derfra kan man bevege seg opp Lyselva til man kommer til Lysvatnet. Dette er et vann som består av to basseng med et naturlig skille ved Revet. Fra Lysvatnet kan man gå videre opp til Heggevatnet.

 

Sjekk også ut koblingen til værvarsel for vassdraget i sidemenyen.

 

 


Vis Lysbotnvassdraget i et større kart (åpnes i nytt vindu).

 

Stolt fisker med sin første laks. Den andre laksen er tatt av hans far. Laksene er på hhv. 4,5 og 1,5 kg og er tatt den 22 juli 2010.Stolt fisker med sin første laks. Den andre laksen er tatt av hans far. Laksene er på hhv. 4,5 og 1,5 kg og er tatt den 22 juli 2010